טורטיות אורז ועדשים כתומות של ורד
טורטיות אורז ועדשים כתומות של ורד
רכיבים:
כוס אורז מלא.
כוס עדשים אדומות.
להשרות במים כל הלילה. מומלץ לשטוף היטב את האורז והעדשים לפני ההשרייה עד שיוצאים מים ננקיים.
למחרת- בבלנדר עם בערך 2 כוסות מים, חצי כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום ו 2 כפיות מלח הימלאיה או כפית אחת של מלח רגיל אם אין הימלאיה.
(איילת מעדכנת: אני עושה עם 4 כוסות מים שמתוכן שלוק מים אחרון אני משאירה להוספה בסוף עם הטורטייה האחורנה יחד עם מה ששקע בבלנדר ולא הצלחתי לערבב תוך כדי ההכנה) עם 2 כוסות מים יוצא עבה מידי לטעמי.
אופן ההכנה:
לבלנדר...
עד שהעיסה חלקה ואחידה.
משמנים מחבת קוטר 20-22 בטיפה שמן זרעי ענבים או שמן זית.
מחממים ו...כמו בלינצ'סים.
חשוב חשוב חשוב!! יש לערבב בכל פעם לפני שיוצקים למחבת. אחרת העיסה שוקעת ולמעלה נשארים המים.
מכמות זו יצאו 20 יחידות של כ 58 קלוריות ליחידה, נתייחס לכל טורטייה כמנת פחמימה
כל המתכון = 15 מנות פחמימה או חלבון או פחמימה וחלבון יחד.
במחבת קוטר 24 (קוטר פנימי 22 = זהו גודל הטורטייה) יוצאות 18 טורטיות (כ 65 קלוריות ליחידה)
ניתן להתייחס לטורטייה זו גם כחלבון או שילוב של פחמימה עם חלבון - שילוב של קטנייה ודגן יחד כמו במקרה זה מעניק חלבון מלא
הערות:
איילת משתפת בטיפ שלה לטורטיות מושלמות:
בעבר את הטורטייה הראשונה הייתי מכינה עם מעט שמן במחבת כדי למנוע הידבקות ולוודא שהטורטיות יצאו מוצלחות מהראשונה אך לאחר מחשבה החלטתי לנסות לשים מים במחבת וכאשר המים רותחים ומבעבעים זה סימן שהמחבת חמה מספיק - בשלב זה אני שופכת את המים מהמחבת, מייבשת שנייה עם מטלית מטבח יבשה וישר מתחילה להכין את הטורטיות, הרתחת המים לפני מוודאת שהחמבת בטמפרטורה הנכונה וכך יוצאות טורטיות מושלמות החל מהראשונה וללא שימוש כלל בשמן!
כאשר דפנות הטורטייה מתחילות להפרד מהמחבת זה הסימן שהגיע הזמן להפוך את הטורטייה (אחרי כ 3 דקות) ואז מספיקה עוד קה לצד השני והטורטייה מוכנה.
